Så nemt er det at montere og fuge nye vinduer

0

Nye vinduer kan både forbedre indeklimaet i din bolig, og derudover kan du også se frem til at opnå store besparelser på din varmeregning, fordi der vil være et mindre varmetab igennem boligens vinduer. Man må dog ikke tage fejl af, at vinduer er en større investering.

Det kan nemt koste 100.000 kroner at udskifte alle vinduer i et gennemsnitligt parcelhus. Derfor er det værd at vide, at du i mange tilfælde næsten kan halvere prisen på dine nye vinduer, hvis du er villig til selv at foretage monteringen. Det kan måske virke udfordrende at installere nye vinduer, men det er faktisk ikke videre udfordrende. Herunder kan du læse mere om, hvordan du selv kan installere dine vinduer.

 

Opmåling til nye vinduer

Når du skal have nye vinduer, skal du først og fremmest have helt styr på målene. I de fleste tilfælde er det nødvendigt at købe vinduer i specialmål, og det betyder, at du skal være meget nøjagtig med opmålingen. Det er nemlig ikke muligt at returnere speciallavede vinduer, hvis du for eksempel har lavet en fejl med opmålingen. Det er muligt at hyre en professionel til at foretage opmålingen, så du kan være sikker på, at det bliver gjort korrekt. Skulle der alligevel være fejl med målene, er du ikke økonomisk ansvarlig. Det er dog ikke videre svært at måle op til nye vinduer, og du kan finde guides online.

Hvis du er heldig, kan du benytte dig af vinduer i standardmål. Disse vinduer er billigere, og her har du også mulighed for at sende dem retur, hvis du skulle have begået en fejl.

 

Køb af vinduer online

Det er næsten altid billigere at købe vinduer online, og på den måde får du også adgang til et langt større udvalg af forskellige vinduer.

Det kan virke som en ren videnskab at vælge de rigtige vinduer, for moderne vinduer har rigtig mange forskellige funktioner. Heldigvis er det muligt at finde alle nødvendige oplysninger online, så du skal blot bruge lidt tid på at sætte dig ind i tingene.

Hvis du er i tvivl om dit valg af vinduer, kan du se mere her. Der er masser af råd og vejledning, og du får samtidig adgang til et bredt udvalg af billige vinduer.

 

Montering af vinduerne

Vinduerne skal naturligvis også monteres, når du modtager dem, og dette er lidt af en opgave, hvis du er alene. Vinduer er overraskende tunge, så det er en stor fordel, hvis du har hjælp til at løfte dem, indtil de er sat fast i vindueshullet.

Der er masser af guides til montering af vinduer online, så det burde ikke blive et problem at lære og montere dem. Du kan også overveje at hyre en håndværker, som kan vise dig, hvordan et vindue monteres. Herefter vil det være forholdsvis enkelt at montere de resterende vinduer.

 

Fugning af nye vinduer

Når vinduerne er monteret korrekt, vil der være et mellemrum mellem muren og vinduet. Her skal der fuges, og det er ufatteligt vigtigt, at det bliver korrekt. Heldigvis har du også mulighed for at få hjælp til dette trin, hvis du kigger på denne video.

Det er vigtigt, at fugningen af vinduet bliver udført korrekt, da der ellers kan opstå en kuldebro. Mange ældre huse har utilstrækkelig isolering rundt om vinduerne, og det betyder, at det ikke kun er varmetab fra selve vinduet men også rundt omkring vinduet.

Når fugningen er udført korrekt, kan du glæde dig over, at du har fået nye vinduer, og samtidig har du sparret en masse penge, fordi du udførte arbejdet selv.

Rate this post

Leave A Reply