Fugning af dør

Hvis du har fået sat en ny og flot dør op i dit hus, så er det vigtigt at fuge rundt om døren, så der ikke er åbent ind til det indre murværk.

Du lægger typisk en silikonefuge rundt om døren, da denne er mere fleksibel end en mørtel, og døren dermed nemmere kan åbnes og lukkes uden at skade fugen.

Men hvis du nu gerne vil være helt sikkert på, at din fugning af døren bliver udført forsvarligt og korrekt, og du derfor gerne vil have en professionel til at hjælpe dig – hvordan får du så den bedst mulige pris?

Sådan sparer du penge på fugning af din dør

Når du skal have en håndværker til at fuge døren for dig, så er det vigtigt, at du ikke blot takker ja til det første det bedste tilbud, du kan få fra din lokale leverandør.

Du skal derimod indhente tilbud fra en række forskellige firmaer, så du har et godt og oplyst sammenligningsgrundlag og dermed kan vælge det skarpeste tilbud til prisen.

3byggetilbud.dk kan du hurtigt, nemt og tilmed gratis indsende din opgave, så den bliver sat i udbud blandt kvalitetsgodkendte håndværkere, som kan klare opgaven for dig.

Du bruger 3byggetilbud.dk således:

 1. Klik dig videre til deres hjemmeside via linket her 
 2. Udfyld opgavebeskrivelsen så godt, du kan
 3. Send opgaven ind, og du modtager derefter op til 3 gratis og uforpligtende tilbud

Du hæfter ikke for noget som helst, og du kan derfor til enhver tid vælge det tilbud, der passer dig bedst, eller du kan afslå alle 3 tilbud uden at have brugt en rød reje.

fugning af dør

Det skal du huske, hvis du vil klare opgaven selv

Hvis du har tiden og modet til det, så kan du forsøge dig med at fuge din dør selv. Du skal bruge en række udstyr, værktøj og materialer for at få det bedste resultat, bl.a. følgende:

 • Isoleringsuld
 • Fugebagstop i korrekt størrelse
 • Knive, klodser eller andet værktøj til at presse materialet ind med
 • Velegnet fuge såsom silikonefuge i den rigtige farve
 • Fugepistol
 • Glittepinde
 • Glittevæske
 • Fugeske eller spartel til at fjerne overskydende fugemasse

Først lægger du ulden ind i strimler. Dernæst presser du fugebagstoppen ind således, at der stadig er plads i dybden svarende til halvdelen af fugens bredde. Denne plads skal bruges til selve fugen. Skyd fugen ind i passende mængde hele vejen ned og rundt, og glit det derefter pænt ud med glittepinde, som har stået i glittevæske minimum 3 dage før fugningen.