Omfugning af hus

På denne side vil vi fortælle dig en række nyttige ting om omfugning af hus. Her vil du blandt andet blive introduceret til selve processen, der foregår, når du omfuger huset. Derudover vil du blive introduceret til, hvilken pris du kan forvente at betale, når huset skal omfuges samt hvordan du får valgt det rigtige fugefirma til jobbet.

Hvordan får du den bedste pris på en omfugning?

Det er ikke altid, at den billigste håndværker er den bedste håndværker, når det kommer til fugeopgaver. Kvaliteten er nemlig alfa og omega, når det kommer til omfugning af hus. En god omfugning, der er udført korrekt, vil være i stand til at holde betydeligt flere år end en omfugning, der er udført ringe. Sørg derfor at høre folks erfaringer med de relevante firmaer, da du derved reducerer risikoen for en dårlig erfaring.

Det kan være vanskeligt at gennemskue, hvilke priser forskellige firmaer tager for opgaven. Den gammeldags metode vil være at ringe rundt til lokale firmaer for at få et tilbud, men dette tager både tid og kræfter, og det kan være svært at holde styr på.

Vores anbefaling


Derfor bør du kigge forbi en af internettets udbudstjenester, eksempelvis 3byggetilbud.dk, hvor du enkelt og gratis kan modtage tre gratis og uforpligtende tilbud på din fugeopgave. Her skal du blot udfylde en formular online (som den du ser herunder), der sendes videre til relevante murerfirmaer i dit nærområde. Efter lidt tid (ca. 1-3 arbejdsdage) vil du modtage tre skarpe tilbud på omfugning af hus, således du på en nem måde kan tage stilling til, hvem der skal stå for opgaven samt hvad det skal koste.


Få 3 tilbud på omfugning hos 3byggetilbud.dk

På 3byggetilbud.dk kan du få tre gratis og uforpligtende tilbud på omfugning af hus

Hvorfor omfugning af hus?

Det er nok ikke meget den almindelige dansker tænker over omfugning til hverdag. På trods af fugernes essentielle rolle i dit hus samt den kæmpestore betydning som fuger har, tænker de fleste danskere blot på fuger, som noget der bare er der. Men ligesom meget andet i et hus, vil fuger med tiden komme i værre og værre tilstand. Som udgangspunkt betyder det ikke noget med enkelte, små revner, men hvis fugerne i huset er ved at være møre, og hvis de efterhånden har udtjent sin pligt, er det på tide at få disse udskiftet – ellere rettere sagt: omfuget.

Såfremt du ikke får omfuget dit hus, kan dette have en række negative konsekvenser

Først og fremmest vil regnvand og fugt være i stand til at trænge ind igennem huller og sprækker i fugerne. Dette medfører, at du får et dårligere indeklima, ligesom der kan opstå skader på indersiden af huset som følge af fugten, der trænger ind. Dertil kommer, at der er pæne mængder penge at spare på din varmeregning, såfremt du har tætte og gode fuger, da disse kan have en isolerende effekt.

Sidst, men bestemt ikke mindst, kan du i meget slemme tilfælde opleve, at dele af dit hus kan kollapse, hvis fugerne på et tidspunkt, når til det der betegnes som bristepunktet. Som du sikkert kan regne ud, er dette umuligt at rette op på, hvorfor muren skal opføres på ny. En træls affære med store omkostninger.

Hvis du derfor står i en situation, hvor du vil sælge dit hus, kan det være en god idé at omfuge dit hus, hvis fugerne er slidte. Udover, at dette kan betyde en pænere tilstandsrapport, vil det også betyde, at huset vil fremstå meget pænere visuelt set. Begge disse aspekter vil hjælpe til med at presse prisen på huset lidt i vejret, hvorfor det kan være en god investering med en omfugning af huset i en salgssituation.

få 3 tilbud på fugning og omfugning

Selve processen, når et hus skal omfuges

Når du skal have dit hus omfuget, må du regne med, at det kommer til at støje en del. Den indledende proces, hvor fugerne skal kradses ud, støjer en del – specielt i de tilfælde, hvor der anvendes mekaniske værktøjer og maskiner, hvilket er det mest anvendte i dag. Såfremt du bruger et firma til omfugningen, vil de dog prøve at klare denne del af arbejdet hurtigt, således generne bliver så små som muligt. Dertil må du påregne, at udkradsningen kan svine en smule, da dele af fugen pulveriseres, hvilket støver en del.

Med dette in mente kan processen egentlig begynde. Udkradsningen foretages i skrøbelige bygninger manuelt med fingerene eller meget fine værktøjer, der ikke beskadiger konstruktionen. I øvrige huse bruger du ofte elektriske værktøjer eller maskiner, der er beregnet til formålet. Hvis du ikke har helt tjek på, hvordan du skal bære dig ad, bør du søge professionel assistance, således du ikke beskadiger husets mursten.

Når du har fjernet de gamle fuger, er du nået et godt stykke af vejen

Fugerne bør du herefter rengøre for snavs og smuds, således dette ikke ligger tilbage, når resten af arbejdet skal gøres. Brug gerne en stiv børste, der kan nå ind i fugerne, til at fjerne resterne. Det er vigtigt, at der er helt rent, når mørtlen skal i.

Når dette er gjort, kan du påbegynde arbejdet med at lave nye fuger. Der findes alverdens typer mørtel, der kan bruges til formålet, og det er muligt at få forskellige former for nuancer i det færdige produkt. Derfor kan du med fordel gøre dig nogle overvejelser om netop dette. Når den rigtige mørtel er valgt, kan du begynde på de nye fuger. Sørg for, at du får fordelt mørtlen godt, således der ikke er hulrum i fugerne, da dette vil være skidt for den færdige konstruktion.

Når du har lavet de nye fuger, skal disse blot have tid til at tørre. Når de er tørre, og mørtlen er størknet, kan du begynde at rengøre dine mursten, så de fremstår flotte og rene.

Hvad koster omfugning af et hus?

Der er en række faktorer, der spiller ind, når prisen skal bestemmes på omfugning af hus. Hvis du selv står for opgaven, skal du blot finde den nødvendige mængde mørtel, ligesom du eventuelt skal påregne køb eller leje af relevante arbejdsredskaber, hvis du ikke har disse i forvejen.

Hvis du gerne vil have en billig pris på omfugning af hus, anbefaler vi, at du besøger tilbudstjenesten 3byggetilbud.dk

Hvis du hyrer et firma til at stå for opgaven, vil du typisk udregne en kvadratmeterpris. Som udgangspunkt bør du ikke betale mere end 450-600 kroner eksklusive moms pr. kvadratmeter. Firmaet vil dog typisk have en højere kvadratmeterpris for eksempelvis husets gavl, hvis det er nødvendigt at bruge et højt stillads for at kunne nå.