Fugefræser

En fugefræser bruges til at fræse gammel mørtel ud, når du skal lave nye fuger mellem murstenene i dit murværk. Som boligejer kender du formentlig alt til problemer med sprækker og revner i de gamle fuger, og med en fugefræser kan du heldigvis nemt og hurtigt komme problemet til livs.

Køb fugefræsere til gode priser på Globaltools.dk og Probutikken.dk

Hvad er en fugefræser?

En fugefræser er den moderne version af den gamle klassiker; brættet med et søm i, som mureren eller brugte til at fjerne gammel mørtel, når der skulle fuges. Selvom brættet og sømmet stadig kan anvendes, så er det trods alt noget lavpraktisk og møjsommeligt.

Særligt hvis du skal bearbejde store arealer til en ny omgang fugning, så kan en fugefræser være din bedste ven, da det går væsentligt hurtigere end såvel bræt og søm eller hammer og mejsel.

En fugefræser er basalt set en slags forlængelse af en vinkelsliber, hvorpå der er monteret et lille fræsejern. Når du så tænder op under vinkelsliberen, så fungerer fræsejernet som en lille, men effektiv hammer og mejsel, der bare banker derudaf af sig selv.

Hvordan bruger man en fugefræser?

Det er ganske enkelt at bruge en fugefræser. Så snart du har monteret fugefræseren på din vinkelsliber, så tænder du blot for den og følger fugerne stille og roligt i dit murværk. Fugefræseren får alt den gamle mørtel ud, så du kan få lagt nogle nye og flotte fuger.

Vær opmærksom på, at de fleste fugefræsere kommer med en sål, således at du kan montere en støvsuger på fræseren. Dette er super effektivt, da foretagendet ellers ville resultere i voldsomt meget støv, skidt og snavs, som bliver hvirvlet rundt i luften.

Vær dog opmærksom på, at det typisk er en dårlig idé at anvende en almindelig husholdningsstøvsuger, da disse ikke er så gode til at optage al mørtlen. Brug i stedet en industristøvsuger, som egner sig til formålet.

Pris på fugefræser

En fugefræser er ikke helt billig, hvis du samtidig skal bruge en vinkelsliber, som er hele drivkraften bag fræseren. Hvis du allerede har en kompatibel vinkelsliber, så kan du dog finde diverse startsæt til fugefræsning med sål og fræsejern relativt billigt.

Herunder ser du et eksempel på en god og solid fugefræser fra KGK. Den egner sig til såvel professionelt som privat brug. Fugefræseren er lavet med netop mulighed for tilslutning af trykluft eller støvsugning, så al den gamle mørtel kommer væk.

Du kan læse mere om fugefræseren fra KGK her.

Specifikationer:

 • Fugefræser med sål til lufttryk
 • Robust og solid vinkelsliber med fugefræsning
 • Brugervenlig, intuitiv at arbejde med og ikke mindst ergonomisk
 • Forbrug: 700L/min
 • Arbejdsdybde: 10-25 mm
 • Tilslutning: ¼”
 • Slange: 3/82
 • : 2,0m/s2
 • Bar: 6
 • Længde: 220mm
 • Vægt: 1,48 kg

Selvom fugefræseren er en halvstor investering, så vil du med garanti også blive glad for den på sigt, hvis du har en del fugearbejde foran dig. Det går mange gange hurtigere og lettere end med en gammeldags hammer og mejsel, og du kan altid låne eller leje den ud til venner og bekendte, som også ind imellem får behov for en solid omfugning.