Derfor skal du omfuge din facade

0

Hvis det er ved at være tid til en omfugning af din facade, er du havnet det rette sted. Her kigger vi nemlig nærmere på nogle af alle de fordele, der er ved en omfugning – skulle du være i tvivl -, og du bliver lynhurtigt klogere på en række af de mest gængse spørgsmål vedrørende omfugning af facader.

Du kan glæde dig over en række fordele, når du vælger at omfuge din facade. Fordelene er mange, men herunder ser du blot en håndfuld af disse:

  • Du giver din boligs facade et nyt, smukt og friskt udseende.
  • Du reducerer risikoen for fremtidige fugtskader såsom råd og svamp.
  • Du øger boligen værdi mærkbart ved at investere i den bedre isolering, som en omfugning er.
  • Du reducerer omkostningerne ved opvarmning af boligen, hvormed du sænker din egen varmeregning.

I denne artikel kan du læse endnu mere om omfugning af din facade. Du kan dels læse om fordelene ved dette, og dels kan du læse mere om, hvordan du sikrer dig selv den skarpeste pris fra håndværkerne.

få 3 tilbud på fugning og omfugning

Omfugning af facader er ikke verdens dyreste investering, men det er selvfølgelig altid rart at spare, hvor spares kan.

Sådan sparer du penge på omfugning af facade

Når du skal i gang med at omfuge din facade, kan det i den grad svare sig at undersøge mulighederne og priserne lidt nærmere. Prisforskellen mellem de enkelte firmaer og leverandører kan nemlig svinge mærkbart, og derfor er det altid en god idé at gå lidt mere kritisk til værks, når du skal finde din håndværker.

I dag findes der heldigvis en række gode udbudstjenester på nettet, som sikrer dig den billigste pris på 3 uforpligtende tilbud. Et godt eksempel på en af de større tjenester i Danmark er 3byggetilbud.dk. Du sender din opgave ind til dem, hvorefter de sender den i udbud blandt deres professionelle samarbejdspartnere.

Gå til 3byggetilbud.dk og læs mere om, hvordan du får den bedste pris på omfugning af facaden

Leverandørerne konkurrer så om at vinde din opgave, hvormed du automatisk bliver sikret den knivskarpe pris, som er resultatet af konkurrencen internt mellem firmaerne.

Når du benytter en udbudstjeneste, kan du dermed spare op til flere tusinde kroner, i modsætning til blot at tage det første det bedste navn i telefonbogen og ringe op.

En omfugning får din facade til at stå som ny

Hvis dit murværk og facaden generelt ser lidt træt og gammelt ud efterhånden, så kan en omfugning gøre store underværker.

Først og fremmest sikrer du naturligvis en bedre kvalitet og et mere sikkert murværk, som ikke smuldrer. Det er som sådan også fint nok. Men du giver faktisk også din facade et opfriskende og livligt udseende, så den fremstår som ny igen.

Hvornår bør jeg omfuge min facade?

Som tommelfingerregel siger vi, at du har behov for en omfugning af facaden, i dét øjeblik fugerne begynder at smuldre mellem murstenene. De fleste boligejere oplever problemer med smuldrende og porøse fuger før eller siden, og da bliver det nødvendigt med en omfugning.

Hvis dit hus ellers ikke fejler noget, kan det stadig være nødvendigt med en omfugning, hvis fugerne i murværket begynder at smuldre. Dette kommer eventuelle andre problemer i forkøbet og sørger for, at du holder din facade stabil og pæn.

Giv din varmeregning et nøk nedad

Ud over det arkitektoniske og smukke ved en ny fugning af facaden, så er der faktisk også andre praktiske årsager til at få foretaget dette.

Hvis du døjer med porøse eller måske endda ikkeeksisterende fuger mellem dine mursten, kan du rent faktisk skade din boligs indeklima og elregning. Dårlig eller ingen fugning i murværk, vinduer og ved trapper giver nemlig en rigtig skidt isolering.

Når du vælger at omfuge din facade og eventuelle øvrige dele af huset, skaber du samtidig en bedre og mere solid isolering af boligen. Dette medvirker så til, at din varmeregning holdes nede, og du samtidig passer på både det globale klima samt dit eget indeklima.

få 3 tilbud på fugning og omfugning

Hvor kan jeg ellers foretage omfugning?

Du kan også foretage en omfugning af de mere bløde fuger, som forefindes ved vinduer, på badeværelser og lignende steder i huset. Disse områder kræver nemlig også en isolerende og solid fugning, da alternativet kan føre til dårligt indeklima, råd og svamp.

Derfor er det altid en god idé at få din murer eller anden håndværker til at gennemgå huset, så vedkommende kan rådgive dig mht. fugning af andre områder ud over facaden.

Leave A Reply